מעשרות מדמי כיס שמקבלים מההורים

שאלה:

האם ילד בן 13 שקיבל דמי כיס מהוריו שמשלמים מעשר חייב גם הוא לשלם מעשר על הדמי כיס?

תשובה:

ילד שאין לו הכנסות משלו והוא תלוי בהוריו ומקבל מהם את צרכיו, והדמי כיס מועטים יחסית ומיועדים לממתק כזה או אחר או מתנות קטנות, לא נותן מעשרות מכספים אלו. אבל אם מדובר בסך קבוע ומשמעותי שהוא מקבל מההורים ויכול לעשות בו כרצונו, לאו דוקא לצורך כזה או אחר, אלא הוא בעצם מכלכל את עצמו בעצמו [זה לא המקרה שלך] – יש להפריש, אלא אם כן יש לבן הוצאות שהוא צריך לקנות דוקא משלו ואין לו די הכנסות לכל צרכיו שאז דינו כעני. ויש שפטרו בכלל נער שתלוי בהוריו מדמי מעשרות.

יום נעים וברכה והצלחה.

מקורות:

תשובות והנהגות ח"ג סי' רפב.