תפילת הדרך מירושלים לבית שמש / קרית ספר

שאלה:

1) האם אומרים תפילת הדרך כשנוסעים מירושלים לבית שמש?
2) בהנ"ל, מירושלים לקרית ספר?

תשובה:

לכאורה מירושלים לבית שמש אין לברך, הרי המנהג הרווח בירושלים לברך רק כשעוברים את שער הגיא, וכאן הרי מיד לאחר שער הגאי כבר נכנסים ימינה לכביש 38 שהוא כבר מיושב וכמעט הכניסה לבית שמש. בנסיעה לקרית ספר, זה תלוי במנהגים החלוקים בזה בין פוסקי זמנינו, ידוע שהגרש"ז אויערבך לא היה אומר בשם ומלכות בנסיעה מירושלים לבני ברק, אכן בשם החזון איש אומרים שכן היה אומרה, וכל אחד יעשה בזה כמנהגו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סליחה על ההפרעה אבל האם לא עבר זמן רב בין החזו"א ור' של"ז והשתנו מאז הרבה דברים? איך אפשר להציג את זה כמחלוקת ביניהם?

  2. לא נראה שהשתנה משהו מהותי, עדיין יש שטח גדול שאינו מיושב, גם בכביש 443 יש לצרף את הנושא של הערבים שלא רציתי לכותבו מחמת שאינו סכנה מצוייה אבל זה גם משהו [כלומר לכל הפחות לענין זה שלא ניתן לומר שאין לברך בגלל שיש ישובים כל הדרך, כאשר חלקם הגדול אינו יהודי..].