סינון מים בשבת

שאלה:

ידוע שיש האוסרים סינון מים בשבת, אע"פ שהמים בברז ראויים לשתיה לרוב בני אדם, כיון שעוברים דרך מסנן פחם ושם אינם ראויים לשתיה כלל, וקשה לי על זה, והרי בסימן שיט ס"ט מבואר שמותר לשפוך מים על משמרת שיש בה שמרים כדי שיהיו צלולים לזוב, וכתב המשנ"ב: שאין בנתינת מים משום בורר שהמים שהוא נותן צלולים הם, ואין בהם דבר שצריך לברר מהם. ע"ש. ולאורה ברור שבעוד שהמים מעורבים עם השמרים אינם ראויים לשתיה, ואעפ"כ מותר כיון שבכניסתם למשמרת הם ראויים – וא"כ ה"ה הכא?

תשובה:

בדיוק עסקנו בזה בתקופה האחרונה, העלנו שאלה זו כבר פעמים רבות באתר, יש שחששו שכיון שכאן הם נמצאים זמן רב בתוך הפחם הדין שונה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה יותר.