פתיחת סתימה בשבת

שאלה:

האם מותר?

תשובה:

שלום וברכה

1. אסור לפתוח את מכסה הביוב הראשי משום איסור סותר, אלא אם כן יש בו בית אחיזה ידיות וכדומה.

2. פתיחת סתימה בצינור, על ידי פומפה נחלקו הדעות, ויש שהתירו לצורך גדול, אבל על ידי מעשה אומן כמו הכנסת קפיץ, לכל הדעות אסור ואין להקל אפילו לצורך גדול.

מקורות:

1. ראה שו"ע סי' שח סעי' י.

2. ראה שו"ע סי' שלו סעי' ט לגבי צינור שעלו בו קשקשים, וראה שיטות הפוסקים בכל זה בארחות שבת פרק ח הערה לח.