מצוות עונה ביום

שאלה:

ביום אני מרגישה צורך גדול ועז להזדקק לבעלי בקשתי ממנו כמה פעמים והוא מסרב בד"כ בגלל שאומר שכתוב בגמרא שלא מתאים לשמש ביום וגם אין לו מקווה אבקש לדעת דעת תורה האם מותר לו או האם מחוייב ועד כמה ואולי רק לפחות בזמנים מסויימים

תשובה:

צודק בעלך שבשולחן ערוך בסי' רמ מבואר שקיום יחסים ביום הוא דרך עזות ואין לעשות זאת. עשו זאת כמנהג ישראל בשעות הלילה בצניעות ובעדינות.

יום טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אמנם זו דרך עזות אבל רב שאינו מכיר את המקרה באופן אישי לא יכול לחתוך ב100% את התשובה. מכיון שהאתר גלוי לכל כמובן אין לו ברירה. אם המצב הוא שהרצון שלך הוא חריג ויש לך בזה צער מאוד גדול ואולי חשש נזק לשלום בית (למשל בערב הילדים מפריעים או בוכים וזה פוגם ברצון שלך אך ביום הבית שקט וכדו'), אזי רק רב חכם עם "השו"ע החמישי" יוכל אולי להתיר ע"י האפלת החדר וכדו' ולהדריך אתכם. אבל זאת לא שאלה לאתר שכולם חשופים אליו. לכו לת"ח (לא צריך גדול הדור…) שמכיר אתכם והתייעצו איתו. הכי חכם והכי נכון.

  2. לא דיברנו על מקרים "חריגים", דיברנו על הכלל.
    וכמובן נושא זה השתיקה יפה לו, אבל בהחלט על כל יהודי נשוי לדעת גם את סימן ר"מ וליישמו, ואם יש בעיות פרטיות, שילך לרבו ויתייעץ.