להתחיל את התפילה לפני הציבור

שאלה:

שלום וברכה,

בבית הכנסת בו אני מתפלל בשחרית החבר'ה מתפללים מהר מאוד, ויוצא שאת רוב החלקים בתפילה אני נאלץ לפספס על מנת להמשיך איתם מ"ברכו".

שאלתי היא האם מותר לי להתחיל להתפלל לפני המניין? ובמידה וכן, עד איזה חלק בתפילה אני רשאי להתפלל (קרבנות, פסוקי דזמרה…)?

תודה רבה מראש :)

תשובה:

שלום וברכה

עד ישתבח זה לכתחילה לגמרי לומר לבד, אין בזה כל בעיה, מברכת יוצר לכתחילה טוב לומר עם הציבור, אבל הכי חשוב זה להתחיל שמונה עשרה עם הציבור. לכן אם תוכל להתחיל איתם יוצר ולהגיע לשמונה עשרה, זה הכי טוב, אם לא, תלמד היטב מה מותר לענות בברכות קריאת שמע וכו', ותתפלל בקצב שלך לפניהם עד שמונה עשרה.

שיתקבלו התפילות.

עוד עצה, למצוא בית כנסת של בני תורה באיזור שמתפללים כהלכה…