ביאת משיח

שאלה:

שמעתי שמידי פעם גדולי ישראל יושבים ודנים האם כבר זה העת שיגיע המשיח או שעדיף שהמשיח עדיין לא יגיע כי ככה עוד יהודים יחזרו בתשובה…
זה באמת ככה?והאם יש להחלטה של גדולי ישראל השפעה בשמיים מתי המשיח יגיע?

תשובה:

מה פתאום.. אין דבר כזה, וגם גדולי ישראל בזמנינו אינם נביאים ואינם יודעים מה ומתי רק מתפללים מקווים ומייחלים לו בכל יום שיבוא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם יורשה להעיר על תשובת הרבנים.
    אכן ברור שאין כינוס קבוע וידוע של גדולי ישראל מתי המשיח יגיע….
    אך האם יש גדולי ישראל שיש להם יכולת להשפיע בשמים מתי המשיח יגיע?
    יתכן…רק הבעיה שאף אחד מאיתנו לא אחד מהם, ולכן אין לנו את היכולת לדעת…
    כן ידוע מעשים מגדולי ישראל המיוחדים והנשגבים שהיה להם השגות גדולות ואם היו גוזרים גזירה בשמים היו מקבלים, ויכתן שכביכול יכלו ל"כפות" על פמליא של מעלה את דעתם להביא את המשיח, ומה שפוסקים למטה וכו' אבל רצונם כפי שרוצה ה' ולא אחרת…

    בקיצור דברים נשגבים ולא כ"כ עסק לאנשים פשוטים כמוני…

  2. אין היום מי שיודע מה הולך בשמים, יש צדיקים גדולים שפילתם נענית כמובן ויש חוזק לברכת צדיק, אבל מאוד חשוב לדעת שאין נבואה ואף אחד לא יודע את הקץ, זו לא פגיעה באמונת חכמים, חשוב לדעת את זה כי דוקא אנשים תמימים לפעמים נופלים דוקא בידי נוכלים או הוזים שעושים כאילו הם יודעים לפעול ולעשות וחבל… משום מה הגר"ח קנייבסקי ידע לספר לכם בכנות שאינו יודע וכך הרב עובדיה והרב אלישיב וכולם, ודקא כל מיני "מקובלים" משונים חייטים סנדלרים חלבנים ושאר עוסקי מלאכות שונות, יודעים ומסדרים ומוכרים עולם הבא וזיווגים…. צריך לזהכר מכל מי שאינו עוסק כל יומו בגמרא ובהלכה.

  3. דברי הרבנים לא צריכים חיזוק
    אבל כמובן שזה ברור
    לא התכוונתי אחרת….
    הכלל שמי שאומר שהוא יודע מתי המשיח יגיע כנראה לא יודע…
    מי שאומר שלא יודע, יתכן אולי שיודע…
    בכל מקרה מי שלא ת"ח מופלג שלומד כל היום והלילה ללא הפסק, ושואלים אותו דבר הלכה בכל מקום ויודע, ברור שלא מומלץ לעסוק עימו בנסתרות…