תשלום לגן עבור החופש

שאלה:

שלום, הגננת של ילדי מבקשת תשלום על תקופת החופש בה הילדים היו בבית ועוד הייתי צריכה לקחת חופש כדי להיות איתם. היא לא סיכמה איתי מראש ולא חתמתי חוזה . רק אומרת שכל הגנים מבקשים כך- היא גננת פרטית ואני לא אמורה לנחש שהיא רוצה בוודאות כסף עבור החופש. מה גם שכל הגנים עורכים חוזה והיא לא החתימה אותי על שום דבר.
מה עושים? האם בגלל שהיא מבקשת בסוף שנה אני חייבת לשלם לה? על אף שלא הודיעה לי מראש במפורש?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מקובל לשלם חופש לגננת עבור שנת לימודים, ולכן גם אם לא נערך חוזה בין הצדדים חייבים לשלם את החופש ולכן חייבים ההורים לשלם לגננת עבור החודש של החופש.

בהצלחה.