קיום אותיות

שאלה:

בס"ד

לכבוד הרב
בנ"י על ב"ב (דף עז. ברי"ף) ד"ה אמר אביי על המעשיות של זייוף שטרות כתב:
"ושמעינן מהכא דאותיות רווחות או דחוקות שאינן מקויימות כשרות ומיהו מוטב לקיימם כד שלא יהא נראה כהערמה ויצטרכו בית דין לכוף עליהם."עכ"ל
לא הבנתי דבריו לגבי אותיות דחוקות וכו' שאינם מקוימות מה הכוונה כאן מקוימות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם רואים אותיות צפופות או מרווחות וחוששים שמא אח"כ הוא הוסיף אותיות לשטר, על זה אמרו שמעיקר הדין אין צורך לחשוש שמא יש זיוף, אבל עדיף לקיים את השטר במקרים אלו, הקיום יכול להיות שהעדים יחתמו למטה שהכתב שכותבים שהכתב לעיל היה לפניהם וחותמים, או שחותמים ליד השורה הצפוךה ובזה מקיימים את הנכתב שם.

בהצלחה.