פאה עם סרט

שאלה:

שלום וברכה שאחתי שאתה באתר בקשר לפאה עם סרט שרואים מקדימה ממש קצת את השיער בגודל אצבע אחת וענו לי שזה נראה שאסור ועכשיו לאחר חיפוש באתר רציתי ששאלו כבר האם מותר ללכת עם פאת סרט ורב ענה שמאחר שנראה שיש ציבור של צנועות שמקובל ללכת כך, אין בכך בעיה הלכתית אז מה הסיבה שלי ענו שלא?

תשובה:

אינני יודע מי ענה מה ומתי, לי נראה שיש להמנע. אינני אומר שזה לא נחשב כיסוי ראש ושזה איסור גמור [אם רואים שער מקדימה לדעת הרבה פוסקים זה איסור גמור ממש, הגר"ע יוסף כידוע הקל במעט שיער מקדימה], אבל נראה בעיני שזה חורג מהצניעות הראויה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעת הגר"ע יוסף והגר"מ פיינשטיין זה מותר. אבל רוב ככל הפוסקים אסרו, והגר"מ שטרנבוך העיד בספר דת והלכה (סימן א) בשם החזו"א שכל גילוי שטח מהראש, אפילו קטן, הוא איסור דאורייתא. הרבה מהפוסקים כתבו על זה לשונות חריפים מאוד, ושהמקל בזה ראוי לנדותו ולהחרימו ולהוציאו מכלל ישראל, ועוד כיו"ב.

    לכן לא ראוי להקל בזה, אבל המיקל יש לו על מי לסמוך.