לבוש שחור לבן

שאלה:

אנחנו זוג צעיר בעלי תשובה ב 4 השנים האחרונות לאחרונה החלטתי ללבוש רק חולצה לבנה ומכנס שחור במהלך השבוע קשה לאישתי לקבל את העובדה הזאת מה עליי לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה

מאוד חשוב לנתח איתה בצורה נעימה מה בעצם מפריע לה, האם היא מרגישה שזו הזדהות רבה מידי לציבור החרדי, וזה מאיים עליה? למה זה מאיים? היא חושבת שזה יחייב אותה במשהו? יש להראות לה את הצד החיובי בהשתלבות, אף שהיא חיצונית, זה עוזר בהרגשה נעימה יותר וחלקה בבתי הכנסת, בקבלה נוחה יותר למוסדות הלימוד של הילדים, הם עוד קטנים אבל או טו טו… וזה גם יוצר שמירה והתבדלות מהרחוב, זה גם לבוש עדין ומכובד מאוד שבדרך כלל שמור לאנשים רבי מעלה, זה יכול לתת בכך טעם אולי גם לאישה שכך בעלה רואה את עצמו. מאידך יש לזכור שאין בכך כל ענין הלכתי, וזה יותר קוד חברתי, כך שאם לאחר שננתח נבין מה מפריע לה ולמה, ונחליט מאיזו סיבה לדלל קצת, לא צריך להיות ממש מאוכזב, אבל כן יש בזה תועלת גדולה מאוד. מה לעשות, אנחנו חיים בעולם חיצוני שבו הקודים החברתיים ממקמים את האדם וזה משליך על הרבה ענינים נוספים.

בהצלחה רבה מאוד בדרככם החדשה והטובה!