כיבוד אב בדברי תוכחה

שאלה:

מכיר משהו שביתו הטיחה בו שאניטרנט פרוץ ,לפי הרב קניבסקי, הוא יהרג ובל יעבור.
אז אמנם הוא הסביר לה שאינו פרוץ אלא חסום בחסימה בינונית . אבל תמה איך התירה לעצמה להטיח באביה כנ"ל שכן המדובר על אנטרנט שרק אביה גולש בו ולצורכי עבודתו -לה אין קשר אליו ולא מדובר על עליה או אף אחד אחר שגולש מלבדו. זאת בנוסף לכך שהוא אינו פרוץ אלא חסום כאמור ואמרה דבריה על פי סברה שאינו חסום ולא מידיעה.
ובכלל גם לו אכן היה האנטרנט חסר חסימה האם יש היתר להטיח בפני אב /אם שהם עוברים על יהרג ובל יעבור.?
האם לעניין יהרג ובל יעבור -חוצפה כלפי אב אינה קרובה יותר לגדר?
(בהנחה שלעניין האנטרנט אין הכוונה ממש יהרג ובל יעבור שכן ברור שהחשש אין דינו כמעשה ודברי הרב נועדו להמחיש את סכנת תוצאות הגלישה הן מבחינת סיכוי להגיע למעשה והן מבחינת חומרתו )

תשובה:

זה נכון שהבת לא צריכה לדבר בחוצפה, וזה אסור, כל דבר אפשר לומר בכבוד. אבל מבחינתך זה כרגע נושא צדדי, כבר אמרו חז"ל קבל את האמת ממי שאמרה, ואם אתה יכול להסתדר לצרכי העבודה בחסימה טובה, עשה זאת, האמן לי שזה חשוב מאוד, ומדהים לגלות, שב95% מהמקרים אפשר לעבוד עם חסימה טובה!

בהצלחה