אורח להשתמש במלון שחברו שכר

שאלה:

הורי שכרו חדר סוויטה גדול במלון ליד הים, והזמינו אותי לרדת איתם לשחות בים, לאחר מכן כמובן הייתי מלוכלך מאוד בחול האם היה מותר לי להתקלח בחדר שלהם, וכמו כן האם מותר לחמם שם מים ולהשתמש בקפה וכדו' (יצויין שכיון שזה חדר סוויטה עם סלון גדול שיש בו ספות וכו' שיש בו אף כדי לארח אחרים שמא אף יש בזה אומדן דעת שבעל הבית מרשה להשתמש ולארח בחדר ארוח סטנדרטי).

תשובה:

שלום וברכה,

כדי להתארח אצל אורחים במלון לא תוספת תשלום צריך לבקש רשות מהקבלה במלון. יתכן והם מקפידים שלא להכניס זרים להתקלח או להכין שתייה חמה. ולכן עליך להודיע לקבלה במלון על כך.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שנט מבואר שדבר שאין מקפידים מותר לקחת ללא רשות. לא ברור שהנהלת המלון מסכימים שיכנסו זרים להתקלח ולשתות מהמלון גם אם אורחים של הלקוחות במלון, ולכן יש לבקש רשות על כל שימוש מהרכוש במלון.