צלם ברית שלא נתן תמונות

שאלה:

שלום לרבנים.
לפני 7 וחצי חודשים ילדתי את בני ועשיתי לו ברית בבית , הצלם עד היום לא נתן לנו את התמונות והוידאו למרות ששילמנו לו באותו יום של הברית 500 שח.
כל פעם הוא דוחה אותי ואומר שהיה בבית חולים, הוא באמת לא מרגיש טוב יש לו בעיות בקיבה אבל לפני שבוע וחצי דיברנו הוא אמר שזה מוכן וכל הזמן מסנן ולא עונה.
האם אני יכולה לתבוע אותו?
כואב לי הלב עליו אבל אין ברירה אני רוצה את התמונות וגם שילמתי לו!
אין לי כוחות לסחוב את זה כבר וזה לא מצדיק שהוא חולה כי הוא בבית ויכול לעבוד
אבא שלי היה חולה במחלה ויצא לעבוד אז בטח ובטח שהוא גם יכול למסור לי.
האם ללכת לתביעה ולא אקבל עונש מלמעלה.?

תשובה:

שלום וברכה,

אין שום מניעה לתבוע את הצלם זכותך לקבל את המגיע לך. ברור שהתביעה צריכה להיות בבית דין רבני ולא בערכאות. מסתבר שאם הוא יראה הזמנה לתביעה מבית דין הוא ימהר ויביא את התמונות, אין כאן נושא לדיון וברור לו שהוא חייב רק הוא מורח את הזמן וההזמנה רק תזרז אותו.

בהצלחה.