בקבוקון מים של עדשות

שאלה:

שלום.
האם מותר להשתמש בבקבוקון מים של עדשות? זאת אומרת, ללחוץ על הבקבוק ולטפטף טיפות לתוך כלי כדי להוריד את העדשות ולשמור אותן בכלי?

תשובה:

לא הבנתי למה לא? מצד מה אתה חושש? מה שחשוב לדעת, אם כוונתך לשבת, שלדעת פוסקים רבים אין להשתמש ברניו וכדומה שהם חומרים שנספגים בעדשה ומעבדים אותה, אלא בתמיסת מי מלח יעודית, מצוי בבתי המרקחת בודאי בריכוזים הדתיים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה, אכן הכוונה הייתה לשימוש בו בשבת. חשבתי ששמעתי פעם שבקבוקונים כאלה כמו גם טיפות עיניים ואוזניים אסורים לשימוש בשבת

  2. עכשיו אני מבין שאה לא מתכוון לרניו אלא לטיפות עיניים? אם זה לא מיועד לרפואה אלא לצורך הוצאת עדשות מגע – מותר, אינני מכיר טיפות אלו.

  3. ש איסור רפואה בשבת גזרה משום שחיקת סממנים [יש כמובן אופנים שמותר, מחמת מיחוש בעלמא אסור, לחולה מותר, אפילו אין בו סכנה, ועוד].