תשלום עבור טרחה בתוספת להלוואה

שאלה:

רכשתי לחבר כרטיס טיסה ולאחר מכן טיפלתי לו הרבה זמן בטפסים לאחר מכן הוא ביקש ממני שאעביר ברכישה את כרטיס האשראי שלי והוא יעביר לי כסף לחשבון. הוא העביר לי כ170 שח יותר. כשטענתי לריבית הוא טען לי שזה צדקה על כל ההשקעה שלי בסגירת הכרטיסים והטפסים שלקחו זמן רב. האם זה ריבית? האם אני צריך להחזיר לו את הכסף?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מפרש ואומר שהתשלום עבור הטרחה ולא עבור ההלוואה, והתשלום שמעביר מצדיק את הטרחה שעשה אין בדבר משום איסור ריבית. טוב יותר אם היה משלם בשני פעימות, ולא בבת אחת כדי של יראה כריבית, אבל אחר שכבר ניתן התשלום אין איסור ריבית.

בהצלחה.