שבת+צניעות

שאלה:

שלום, יש לי כמה שאלות בבקשה.
שבת:
1. כיצד אפשר להתנקות בשבת במיוחד לפני תפילה לאחר שמתפנים בשירותים? לא תמיד נוח לשטוף את הגוף במים… מגבונים מותר? אם לא מה כדאי לעשות במצב זה? נייר בלבד לא תמיד מספיק לניקוי
2. מותר לצפות עוגה שלמה בשוקולד בשבת ברגע אחד? אין בזה הכנה לארוחה הבאה?
3. מותר לקפל לשתיים תבנית אלומיניום בשבת עבור חימום ?
4. מותר לחמם דג ישירות על הפלטה עם רוטב נוזלי יחסית, כשיש ממנו הרבה ביחס לדג?

צניעות עבור בת עדות המזרח:
1. קראתי בכמה ספרים שאסור ללבוש חצאית מעל לקרסול, במיוחד לספרדים, וגם לאשכנזים.. בנוסף קראתי שאסור ללבוש גרביים בצבע עור גם אם הן אטומות,
האם יש מקום להקל?

תשובה:

שלום וברכה

1. אם נייר לא מספיק, ניתן לקנות בכל רשתות בתי המרקחת באיזורים החרדיים שפריצר כזה שמתיז מי סבון על הגוף ואת זה ניתן לקנח עם נייר טישיו יבש, זה מיועד לתינוקות אבל גם אדם מבוגר יכול להשתמש בזה.

2. אינני מבין איך ניתן לצפות עוגה בשבת, הרי בשביל זה צריך לבשל שוקולד? על כל פנים איסור הכנה אין בזה, זה קיים רק כאשר עושים פעולה של בורר או טוחן [באופנים המותרים].

3. מותר.

4. אסור.

צניעות: 1. אם החצאית מתחת לברך והגרב אטומה – מותר.

שבוע מבורך.