ספק נזק – חייב או פטור?

שאלה:

שבוע טוב הרב, לפני כמה ימים רכב נכנס באוטו שלנו מאחורה ברמזור, ב"ה אין נזק חיצוני ברכב. פתאום ראינו שאיפה שהייתה המכה הפנס לא עובד.
החלפנו את הפנס, העלות הייתה 30 ש"ח.
האם מצד הדין אנחנו יכולים לחייב אותו? אולי הפנס לא עבד שם לפני?
למעשה וויתרנו לו, השאלה מהו הדין?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לחייב על נזק אם לא ברור שהנזק נעשה על ידי המזיק. העובדה שהייתה תאונה לא מחייבת את תשלום הנזק אם לא ברור שהנזק נעשה מהתאונה. ניתן לשאול בעל מקצוע אם מבחין שהנזק נעשה עכשיו או שהנזק ישן, ואם הדבר לא יוכרע לא ניתן לחייב.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן תח שמבואר שלא גובים תשלומי נזקין אלא בראיה ברורה עי"ש.