מי ישמור לי על הכסף שלי?

שאלה:

שבוע טוב הרב, עד לא מזמן, כל כסף שהייתי מרוויח הייתי שומר אותו אצל ההורים שלי. ב"ה פתחתי חשבון בנק, אך ההורים מתעקשים שהכסף ישמר אצלם לחתונה שלי ועוד…
אני מבין שעד כה הם הביאו לי לעשות רישיון וכל מה שהייתי צריך מהכסף שלהם, הם גם אומרים לי שימשיכו לעשות כן, לא משנה כמה כסף הבאתי להם.
השאלה האם בכל זאת אני יכול/צריך לחייב אותם להביא לי את הכסף, או שעדיף שהם ישמרו עליו?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה אם עדיף שההורים ישמרו או שתשמור לבדך אינה שאלה הלכתית אלא עניינית. אתה צריך לשקול מה שנוח לך ומה שעדיף לך, יתכן וההורים שלך ישמרו על הכסף יותר טוב ממך והכסף לא יתבזבז. מאידך אולי נוח לך להיות נגיש לכסף אם תצטרך להוצאות מיוחדות. תשקול את צעדך, אבל אל תשכח שההורים חפצים בטובת ילדיהם יותר ממך…

בהצלחה רבה.