מידת הדין

שאלה:

אני יודע שהעולם מתקיים במידת הרחמים אך גם מידת הדין שורה עליו.
מאז שהתחילה הקורונה יש הרגשה שמידת הדין נוכחת יותר בעולם. יותר מידי אסונות בעולם וכדומה פרט למגיפת הקורונה. האם יכול להיות הדבר? היכן אוכל לקרוא יותר על מידת הדין. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

היו לנו בהיסטוריה גם תקופות קשות מאלו, אבל נכון הדבר שכל דבר כזה הוא מידת הדין, והדבר בא לעורר אותנו לחזור בתשובה שלמה. אינני יודע מה הכוונה לקרוא על מידת הדין, באופן כללי כל אדם צריך לפשפש במעשיו ולהתחזק במשהו.

בשורות טובות ישועות ונחמות.