לוותר על סמיכת גאולה לתפלה כדי להיות עשירי

שאלה:

בס"ד
מי שמגיע לביכ"נ בשחרית ומוצא שם תשעה מתפללים [שמוכרחים עכשיו להתחיל שמונה עשרה מאיזה סיבה שהיא]. האם נכון הדבר שהוא יוותר על מעלה סמיכת גאולה לתפלה ויתפלל עמם שמו"ע וישלים להם לעשרה, או דאין לו לוותר על מעלה חשובה זו בשביל לזכותם במנין

תשובה:

מסברא פשיטא שלא יוותר עבורם, וכן רהיטת כל הפוסקים שדנים על צירוף אנשים שעדיין מתפללים וכו', ולא אמר איש מעולם שעליהם לדלג כדי לזכות את חבריהם, אבל אינני יודע מקור ברור בזה.