לא לובשת גרביים

שאלה:

שלום וברכה אני גרה בעיר חרדית ממשפחה חרדית וכבר כמה שנים כבר לא שמה גרביים מאןד קשה לי עם זה האם יש לי על מי לסמוך בקשר לזה שאני לא שמה גרביים? אם אני לא טועה הבנתי שלפי המשנה הברורה לא חייב להשיב גרביים

תשובה:

אין על מי לסמוך, כיון שמנהג נשות ישראל הכשרות ללבוש גרביים, הרי שזו חובה גמורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרב המשיב
    מחילה מכת'ר. איזה מנהג של בנות ישראל הכשרות הרב מדבר?! אין זה מדת יהודית. ולא נראה לי זכל הצנועות הן אלו ההולכות עם גרביים. וכן. המ'ב התיר חצאית טפח מתחת לברך בישיבה. ולא זכר בדבריו את החיוב לשים גרביים. משמע שלפחות בזמנו לא היה מנהג בנות ישראל הכשרות לשים גרביים. לכן הרב המשיב לענד לא היה צריך לענות כה בחריפות נגד בקשתך.

  2. השואלת מציינת שהיא גרה במקום חרדי ופשיטא שאצל נשות החרדים כל אשה יראת שמים גורבת גרביים חד משמעי.
    להרחבת הדברים אשמח אם תעיין בקישור הבא לתשובה שכתבתי, כולל הקישור המצורף בתוכה.
    https://din.org.il/2021/04/23/%d7%97%d7%95%d7%91%d7%aa-%d7%94%d7%90%d7%a9%d7%94-%d7%9c%d7%92%d7%a8%d7%95%d7%91-%d7%92%d7%a8%d7%91%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%96%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%a0%d7%95/