כתיבת שטר הלוואה באמצעות וואצפ או מייל

שאלה:

שלום .

האם מותר לי להלוות למישהו באופן כזה שאת השטר הוא יכתוב בכתב ידו ואז יצלם וישלח לי במייל / וואצפ? אין לי אפשרות לפגוש אותו , ואז אעביר לו בהעברה בנקאית.

האם עדיף שישלח לי זאת בהודעת וואצפ רגילה במקום האפשרות שציינתי לעיל?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הודעת מייל או וואצפ' דינו ככתב ידו, כיון שמוכח שהלווה כתב את המייל או את הואצפ'. ולכן אין הבדל אם כותב שטר וסורק בואצאפ' או ששולח הודעת וואצאפ' בשניהם מועיל כדין כתב ידו ומועיל לגבי הלוואה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכאורה יתכן שאדם אחר שלא את את ההודעה מהמכשיר של הלווה, כשלא היה לידו.
    ושאלה נוספת אם מלווה יקליט את הלווה בקולו שחייב לו כסף לכאורה פשוט שלא יחשב כשטר הלוואה, דבעינן דווקא שאר ממשי, וא’’כ אפשר שגם הודעת מייל לא תחשב כשטר.

  2. אני לא חושב שצריך לחשוש שמא אחר נכנס למייל וכתב שטר הלוואה. גם אם נחשוש לכך, אם המלווה עושה העברה בנקאית ויש מייל של שטר הלוואה הרי זה הוכחה ניצחת שהעברה בנקאית הייתה בתורת הלוואה ולא מתנה ויוכל לגבות את חובו והלווה לא יוכל לכפור בהלוואה. וגם הקלטה תעזור במקרה כזה. בראשונים בסוף פרק איזהו נשך מבואר שמטרת השטר כדי שהלווה לא יכפור בהלוואה וכשיש הודעת מייל או הקלטה לא יוכל הלווה לכפור.