לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

למי שייך הכסף שמופקד לחיסכון לכל ילד

שאלה:

חיסכון לכל ילד, למי שייך הכסף להורים או לילד מבחינה הלכתית

תשובה:

שלום וברכה,

כסף חיסכון שמפקידים לילד וכשיגדל יוכל להוציא את הכסף – הכסף שייך לילד.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן ער סעיף ב מבואר במתנה שנותנים לבן קטן הסמוך לשולחן אביו שייך לאב ואילו לבן גדול הסמוך על שולחן אביו שייך לבן וביאר הסמ"ע ס"ק ח שבבנו קטן שאינו יודע לשמור מסתמא נותן לאב. ולפ"ז אם כוונת הנותן שיהיה לאב דווקא הרי זה שייך לבן. מלבד זאת שהקטן לא יכול להוציא את הכסף עד גיל 18 ודינו כנותן מתנה לבנו גדול.

יש מחלוקת בנותן לבת הסמוכה על שולחן אביה, והקצות כתב שעד שתתבגר הכסף שייך לאב. והנתיבות חולק על דבריו והוכיח להיפך שבמתנה הכסף שייך לה. ולפי מה שכתבנו שהכסף זמין לבת רק אחרי בגיל 18 הרי זה כמתנה לבת גדולה שלכו"ע הכסף שייך לבת.