השתלטות חניית נכים וחניית ציבורית בבנין

שאלה:

יש שני חניות בבנין אחת נכים ואחת ציבורית (של כל דיירי הבנין) ושני דיירות השתלטו עליה . עכשיו באים אלינו אורחים בין משפחה בין נכים ותמיד תפוס. האם יש להם איזה עבירה מהתורה? ושאלה יותר חשובה לי אני ב"ה יש לי חנייה .האם לשתוק ולא להיכנס לויכוח ולקבל את זה כך?

תשובה:

שלום וברכה,

למה אתה קורה השתלטות? אם הם סגרו את החנייה ולא נותנים כניסה לחנייה גם כשאינם מחנים את הרכב ניתן לעכב בעדם שלא יחסמו את החנייה. אם הם לא סגרו את החנייה אלא הם משתמשים שם קבוע, לא ניתן לעכב בעדם וכל הקודם זוכה. ואם הם תושבי המקום הם קודמים לאורחים שמתארחים. אם יש לך חנייה מסודרת עדיף לוותר ולא להיכנס לויכוחים ומריבות וגדול השלום…

בהצלחה.