האם כספו של הבעל שיך גם לאישתו?

שאלה:

האם אישה יכולה לקנות דברים לילדיה מכספו של בעלה בלי להגיד לו? האם מה ששלו זה שלה וכן ההפך?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לאשה לקנות דברים לילדים מכספו של בעלה ללא ידיעתו. במקרים שהבעל לא מתעניין וסומך על האשה שתקנה לילדים כל מה שהם צריכים אינה צריכה להודיע לו, כיון שזה כנתינת רשות מראש, אבל אסור לקנות דברים לילדים כשיד חשש שהבעל מקפיד עליהם.

בהצלחה.

מקורות:

לפי הלכה הכסף של האשה שייך לבעל וגם מכספה לא תוכל לקנות ללא ידיעת הבעל. ובזה יש אריכות דברים מתי יש לאשה בעלות על הכסף שהיא מרוויחה. אבל הכסף של הבעל ודאי לא שייך לאשה ואסור לקנות מכספו של הבעל ללא ידיעתו. הלכה זו היא בניגוד לחוק שלפי החוק יש איזון משאבים – שכל כסף שאחד מבני הזוג מרוויח בחיי הנישואין מתחלק בין בני הזוג, ולפי הלכה אין קיום לחוק הזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאשר אשה עובדת ומרוויחה הרבה או שהיא מתנה שמעשה ידי לעצמי הכסף שייך לה, לא רציתי להיכנס בשאלה זו כיון שהשאלה הנ"ל עסקה בכסף של הבעל שבזה ודאי הכסף לא שייך לאשה.