לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הכשרת בלנדר

שאלה:

שלום רב, אנחנו מצאנו בלנדר שלא השתמשנו אותו כחצי שנה, ויכול להיות שכמה פעמים השתמשנו אותו לרסק עוף חם, אבל עכשיו אנחנו רוצים להשתמש אותו לדברים חלבים… השאלה האם צריך לעשות הגעלה לסכין ומיכל בבלנדר? ואם כן, האם צריך לעשות הגעלה בכלי ראשון, או מספיק לשפוך מים רותחים מקומקום, כי הרי לא בישלנו בבלנדר עצמו? תודה

תשובה:

יש לעשות הגעלה של ממש. אמנם לדעת השו"ע הכלל הוא שכבולעו כך פולטו, אבל כיון שיש חולקים, ומלבד זאת יש גם סוברים שדבר גוש יש לו דין של כלי ראשון, וכל כך קל לעשות הגעלה, אז למה להקל…

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, אז אם יש לי סיר גדול שפעם היה מיועד לדברים חלבים, אבל אם הזמן, קנינו סירים חדשים, וסיר הזה משתמש רק לאגלה כלים חלבים (שקודם הטרחתי בו מים עם הוספת סבון כשהוא לא בן יומו) עכשיו אני יכול להשתמש אותו גם לאגלת כלי בסרים – נכון? תודה