תפילין שכתב תלמיד חכם או מהודרות יותר של איש פשוט?

שאלה:

נניח שיש לי שתי אופציות בלבד.
1. לקנות תפילין מאוד מהודרות ויפות, אך כתב אותם אדם לא הכי ירא שמים.
2. תפילין כשרות אך כתב אותם אדם גדול וירא שמים.
איזה עדיף?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע למה כוונתך לא אדם ירא שמים, אלוקים הוא בוחן כליות ולב, רק אם באמת הוא לא אדם ירא שמים ברור שאין לקנות ממנו תפילין, משום שיש בהן חשש פסול ממש ואסביר. בתפילין ומזוזה בשונה מספר תורה, יש הלכה שהכתיבה צריכה להיות כסדרה אות אחר אות בלי לדלג לחזור ולהשלים. עתה, מה קורה כאשר נוצר איזה דיבוק או חסרון באיזו אות? אם זה לא פוסל את צורתה, אפשר לתקן, אבל אם לא, או יש חשש שלא, כאן אין תיקון! כי ברגע שהמשכת הלאה, אם תתקן עכשיו הכתיבה היא שלא כסדרה והתפילין םסולות. אדם שאינו ירא שמים, כשיש לפניו עכשיו חשש הפסד של שבוע שלם של עבודה! חשוד להקל ראש במודע ושלא במודע, ולומר "זה לא דיבוק שמשנה צורה, רק גירוד קטן וזה בסדר"… לכן, מלבד הענין הסגולי, בתפילין ומזוזה אין להתפשר, ויש לקנות רק מיהודי ירא שמים. אמנם, אם הוא ירא שמים איש תם וישר וכתיבתו נאה, והשני הוא גם תלמיד חכם גדול יותר וכו', מסתבר שהתפילין המהודרות יותר עדיפות.