שאלות בענייני צניעות / טלית קטן בלילה

שאלה:

שלום וברכה!
רציתי לשאול כמה שאלות הלכתיות בדברים שנוגעים לצניעות בגברים:
א. האם אסור לאדם לראות את מקום הברית שלו? ואם כן – איך אפשר שלא לראות? הרי למשל כשעושים צרכים גדולים אז אי אפשר להסיט את המבט או כשעושים צרכים קטנים.
ב. האם מותר ללבוש כשאני בבית מכנסים קצרים שלא עוברים את הברך או שאין זו מדרך צניעות?
ועוד שאלה קטנה שלא ממש קשורה לנושא – אני מתקלח לרוב בלילה, אז האם זה בסדר שאלבש טלית בלילה? ואני מרגיש שאם לא אלבש טלית בלילה אני לא אשים אותה ביום אלא אשים אותה כמה דקות לפני השקיעה

תודה רבה לכם על העזרה החמה והגדולה שאתם מעניקים כאן לכולם, תודה רבה גדולה.

תשובה:

שלום וברכה

1. אין להתבונן שם סתם, רק מה שנצרך באופן נורמלי.

2. אין איסור, אבל יש מידת חסידות ללבוש מכנס ארוך, אתה יכול להקל בזה.

3. לפי האר"י לובשים טלית קטן גם בשינה בלילה, והיא סגולה להנצל מכוחות הטומאה.

ברכה ןהצלחה מרובה ושבת שלום.