מה עושים לעילוי נשמת סבא וסבתא?

שאלה:

שלום וברכה,

סבי וסבתי היקרים הלכו לעולמם לפני שנים. איש לא אמר עליהם קדיש מעולם. אני רוצה לעשות להם נחת רוח לעילוי נשמתם. מהו הדבר המומלץ שאוכל לעשות למענם? כל דבר שהוא… מבקש את עזרתכם ועצתכם בעניין. תודה רבה מקרב לב

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לדאוג לכך שביום השנה לפטירתם יהיה מי שיגיד עליהם קדיש בשלושת התפילות. זה יכול להיות אברך מבית הכנסת או כל אדם שאין לו את אחד ההורים, זה חשוב מאוד.

שנית, הדבר שגורם נחת רוח הגדולה ביותר לנפטרים, הוא כאשר הצאצאים שלהם הולכים בדרך התורה ושמירת המצוות, ואסביר. חכמינו ז"ל אמרו ש"ברא כרעא דאבוה", כלומר, הבן – הצאצאים, הם כמו הרגלים של ההורים, בכך שאדם שנפטר ומגיע לשמים, יש לו תחושת החמצה איומה… הוא יכל לקיים א=המון מצוות ולאסוף זכויות ששכרן הוא בלי כל יכולת לתיאור בכלל, והא בזבז את חייו על שטויות. זה נכון בכל אדם, גם מי ששמר מצוות תמיד חבל שלא עשה עוד, אבל בודאי זה נכון אם לא שמר מצוות. ושם כבר אי אפשר לעשות כלום, וזה מצב מאוד מביך. אבל כאשר הצאצאים שלו מקיימים מצוות, זה בעצם מוליך אותו כמו רגלים ממעלה אחת לשניה, כי זה זכות מאוד גדולה עבורו.

לכן, כל קבלה טובה של חיזוק במצוות, אם זה שבת כשרות תפילין קדושה וכל דבר, זה יעשה להם את הנחת רוח הגדולה ביותר ששייך.

תזכה למצוות.