יחסי אישות עם מישהו אחר כאשר היתה שיכורה

שאלה:

1. האם אישה שהשתכרה וזנתה אסורה על בעלה?
2. האם אישה שקיימה ביאה דרך אברים ומודעת לסיטואציה אסורה על בעלה?

תשובה:

שלום רב,

1. כדי להגדיר אישה שתהיה מותרת לבעל למרות שהיא זינתה, ההגדרה צריכה להיות שהיה אונס (כמובן אם בעלה אינו כהן, משום שלכהן אסור גם כאשר היא נאנסה).

ולכן, בשיכור ההגדרה היא דווקא שיכור כלוט שרק אז הוא אינו מודע למעשיו ויכול אולי להיחשב כאונס. אבל סתם אדם שהשתכר ולא הגיע לרמה של שיכור כלוט ברור שאין זה נחשב לאונס למרות שניתן להבין שבסיטואציה הזו לא תמיד הוא שולט על יצריו כאדם רגיל. וגם לא בהכרח שהוא שם לב לכל ההשלכות של מעשיו באותם רגעים, אבל זה לא הופך את המעשה לרמה שאינו מודע למעשיו כשכרותו של לוט. אצל לוט כתוב: ולא ידע בשכבה ובקומה, כלומר, לא היה מודע כלל למעשיו, זו ההגדרה של שכרותו של לוט.

2. דרך אברים אין זה נחשב לביאה ואינו אוסר לבעל.