טיפול פסיכולוגי גבר אצל אשה

שאלה:

שלום רב!
האם גבר יכול להיות מטופל אצל פסיכולוגית ולהיפך?
אם מותר- האם מותר לדבר על כל הנושאים?
אם אסור, האם ילד יכול מטופל אצל פסיכולוגית וההיפך? אם מותר- האם צריך נוכחות הורית מגיל מסויים כדי שיהיה מותר?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אין מקום לגבר ללכת לפסיכולוגית אשה, משום שהטיפול הנפשי הזה תמיד הוא באופן של קירבה יתירה ומביא להרהורי עבירה, זה מתמשך, זמן ארוך של דיבורי רגש, וזה ממש לא ראוי. ילד יכול ללכת לאשה כמובן, באופן כללי יש לדעת שיש ללכת לפסיכולוגית יראת שמים, כדי שלא תנקוט בפעולות שמנוגדות לרוח התורה ולא תדבר דיבורים אסורים ומכשילים שיטמעו בנפשו של הילד, וכן כדי שתבין אותו היטב, הדת יוצרת משקל נפשי אחר שאדם חילוני לא מספיק מודע לפרטיו.

רפואה שלמה