כשרות מחצלת קני במבוק לסכך

שאלה:

שלום לרב,
קני במבוק המחוברים באמצעות חוט מתכת נסתר ומיועדים בד"כ לגידור/למחיצה .האם כשרים לסיכוך סוכה?

תשובה:

שלום וברכה

מחצלת כזו יש בה בעיה של מעמיד בדבר המקבל טומאה, שפסולה לכתחילה לסיכוך, כיון שהמתכת היא זו שבעצם מחזיקה את הקנים ומייצבת אותם שלא יעופו ויפלו מהסוכה. ראה בשלחן ערוך סימן תרכט סעיף ז. לכן, מה שעושים, קונים מחצלת המיועדת לסיכוך, שנמכרת לפני סוכות בכל קרן רחוב, מחצלות קנים אלו, תפורות לא במתכת, אלא בסיבי שאינם מעובדים, והן כשרות לסיכוך לכתחילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה
    שלום לרב בהמשך לשאלה על שימוש
    אם הבמבוק הנ"ל "יושב" בתוך מגרעת במסגרת עץ שהיא למעשה התושבת שלו ומעמידה אותו והחוט שחורז אותו רק מקל על הנחתו במגרעת מבלי שיתפזר ,האם ניתן יהיה להכשירו לסיכוך?