השלמת דילוגים בפסוקי דזמרה

שאלה:

שלום.
אם התפללתי בדילוגים בפסוקי דזימרה כי לא היה לי זמן (אמרתי רק ברוך שאמר, אשרי, אז ישיר וישתבח) אני חייב לחזור על מה שדילגתי? מה נהוג לעשות בדרך כלל במצב זה?

תשובה:

שלום וברכה

פשטות דברי השלחן ערוך בסימן נב נראה שיש להשלים אחרי התפילה [כמובן הברכות ברוך שאמר וישתבח שייכות רק לפני התפילה, אבל המזמורים], אמנם בב"ח ובערוך השלחן בסי' נב נקטו שאין להשלים לאחר התפלה אא"כ דילג פסוקי דזמרה לגמרי, אבל מי שאמר ברוך שאמר אשרי ישתבח אינו משלים, לדעה זו יש פגם בשבח הבא לאחר בקשת הצרכים. נראה שהמנהג כן להשלים.