הרגשת מי רגלים

שאלה:

שלום וברכה,
1. שאלה כללית לגבי הרגשה (לפי דעת אשכנז) שמעתי שצריך לחכות כ-20 שניות בין הטלת מי רגליים לניגוב, שאם יתגלה כתם זה לא יהיה מלווה בהרגשה (שהטלת מי רגליים זה סוג של הרגשה).
האם זה נכון גם לימינו? כי זה מאד מכביד כל פעם, ולפעמים ממהרים…
2. במידה ומצאתי על דפנות השירותים מבפנים סוג של כתמים/לכלוכים בצבעי חום צהוב ואני לא בטוחה שהמתנתי כ-20 שניות לפי הנ"ל- האם זה בסדר ואין בעיה? (אני בשבעה נקיים).

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

1. אין צורך להמתין. הכוונה שכאשר הקינוח הוא בנקב של הקטנים, מי שלא המתינה ומיד קינחה ומצאה שם, נחלקו הפוסקים אם יכולה לתלות בקולות המיוחדות של כתמים, אבל יש עצה פשוטה, על הקינוח הזה לא צריך כלל להסתכל. אפשר לזרוק לשירותים וזהו. כמו כן רבים הפוסקים שמתירים גם באופן זה שלא המתינה, ראה בחלק הבירורים שבסוף ספר מראה כהן אריכות בענין זה, כך שכל אחד יעשה בזה כהוראת רבותיו.

2. נראה שזה ליכלוכים טבעיים למקום הזה, למה לחשוש?? זה לא דם..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה,
    אני בדר"כ זורקת את הנייר ולא מביטה בו,
    אני עושה זאת רק בגלל שאני חוששת שאם בטעות אראה את הנייר/אמצא כתם בשירותים אז זה לא יהיה כתם בהרגשה.
    * האם יש סיבה להמתין בגלל הסיבות הנ"ל או שזה מיותר?
    * אם נמצא כתם בשירותים ולא על נייר זה לא נחשב כתם בהרגשה בגלל שזה מקום שאינו מקבל טומאה או שזה כן נחשב?
    תודה רבה