ברכות

שאלה:

שלום וברכה ויישר כח על התשובות המחכימות
רציתי לשאול לגבי ברכת הטורטייה.לאחר ברור שערכתי רוב הטורטיות בארץ עשויות מבלילה עבה של קמח ומים ללא מתיקות וע"י המכונות נהיות דקות מאוד.ולכאורה חשבתי שצריך לברך עליהם המוציא.אבל הראוני בפסקי תשובות קסח הערה 90 שהביא כמה פוסקים שהיום שע"י מכונות אפשר לעשות את הבצק דק מאוד דינם כעיסה שבלילתה רכה וא"כ ברכתם מזונות בכל אופן.רציתי לברר דעתו של הרב בנושא
ברכה והצלחה ותודה רבה

תשובה:

לפי מה שאתה מתאר ההגיון אומר שזה המוציא, אמנם בס' הלכה ברורה כתב שלספרדים זה מזונות, ראה כאן. אינני יודע מה ראה ומה ראית אתה..