לימוד תורה לבעלי קריין

שאלה:

האם מותר לבעלי קריין ללמוד זוהר עם פירוש מתוק מדבש, כאשר מדובר בכולל שבאים יום יום על מנת לגרוס זוהר עם פירוש הנ"ל בדרך קבע, או שיש להימנע משום קדושת הזוהר? (יש לי קצת הבנה בפירוש, ואין אני גורס אותו בלא הבנה כלל, אך, כידוע, מי מבין בכלל את הדברים?)
והמסתעף- אם איני בא יום שלאחר העונה- ישנה בעיה שעונה קבועה יכולה להתגלות לשאר חברי הכולל, ויש בזה חוסר צניעות.

תשובה:

שלום וברכה

מה שנוגע לנגלות הזוהר, שהם כמו שאר מדרשים, בודאי מותר, אבל מה שנוגע לסתרי תורה וחכמת הקבלה, יש אזהרה גדולה שלא ללמוד מיש אינו טהור, ראה הקדמת מהרח"ו לס' עץ חיים, ואת זה אין ללמוד. באופן כללי אין לגרוס סתם זוהר עם פירוש ללא הבנה [מילא בזוהר עצמו יש סגולה לגרוס, אבל גם זה רק למי שאינו מסוגל ללמוד גמרא וכדומה או משנה ולהבין, אבל פירוש לגרוס ודאי אין טעם]. עדיף ללמוד לאט לאט ולהבין לפחות באופן בסיסי, גם אם מסםיקים מעט, מאשר לגרוס הרבה בלא להבין.

אגב, ניתן ללכת למקווה לפני שבאים ללמוד.

תצליח מאוד.