כתם וורד חלש על נייר טואלט

שאלה:

אשתי טהורה ובטעות הסתכלה על נייר הטואלט וראתה כתם ומסתפקת האם היה בצבע ורוד (היה נראה וורוד בהיר מאוד ) וגם ספק אם היה בגודל כגריס ואין אפשרות להראות לרב האם יש מקום להקל ומה המקור
קצת דחוף
תודה רבה תזכו למצוות

תשובה:

מספק יש להקל, ולהבא במקרה כזה שומרים את הנייר כדי להראותו לרב. מצוי מאוד שכאשר המראה לח ויש תאורה בחדר זה נראה כמו ורוד, וכשזה מתייבש או לאור יום רואים שה היה שקוף לגמרי. ובכל מקרה מחמת ריבוי הספקות בענין זה יש להקל.

מקורות:

בעיקר דין כתמים כתבנו במקום אחר שבשום אופן אין להקל ראש בכתמים גם כשזה בניגוב. אמנם יש שהקלו שבנייר שאינו מקבל טומאה אין דיני כתמים, אבל ההנחייה המקובלת אינה כך כלל! בפרט שאת הרי יודעת שמדובר בכתמים מהרחם ואת סיבתם. כתם על נייר אוסר כאשר הוא בגודל כגריס – מעט יותר ממטבע של שקל. יש שהחמירו עוד יותר שאם הקינוח נעשה סמוך ממש להטלת מי רגלים, בלא שיהוי של חצי דקה וכיוצא בזה, הוא אוסר אפילו בכמות מועטת ממש, ויש שהקלו בזה, והמיקל יש לו על מי לסמוך כמבואר בבירורים שבסוף ספר מראה כהן בהרחבה. כמו כן אין חובה להסתכל על הטישיו, כך שאם קינחה את המקום הזה בלבד להשליך בלי להסתכל.