זמן הפסק טהרה

שאלה:

אשמח אם אקבל תשובה מהירה.

קראתי שהכי טוב לעשות הפסק בחצי שעה שלפני השקיעה. ואם קשה, אז מפלג המנחה. ואם גם זה קשה, אז שעתיים וחצי זמניות לפני.
שאלותיי:
1. מה נחשב לקשה? לפעמים יש לי תכנון לעשות משהו בבית, וזה מפריע לי לעשות הפסק. אני באמצע בישולים או מתעסקת עם הילדים וכדומה.
ולפעמים אני רוצה לצאת למקום שחשוב לי. איך אדע אם יש לי סיבה מספיק טובה?
2. האם יש בעיה לפחות את המקלחת לעשות כמה שעות לפני (נניח שעתיים-שלוש לפני) או אפילו בבקר?

תשובה:

המקלחת אפשר לעשות לפני [והכי חשוב לזכור שאחרי רחיצה פנימית יש להמתין רבע שעה עד לבדיקה ולא לבדוק מיד!]. אינני יודע לומר הגדרות ברורות, אבל ברור שאם את בבית אין להקדים מעבר לזמן הראוי לכתכחילה, עדיף להפסיק באמצע מלאכות הבית ולקיים את הדין כתיקנו, אבל אם צריכה לצאת שזה כבר טורח גדול להמנע מכך, מותר להקדים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היתה תקופה שבאמצע העומס של הבישולים והטיפול בילדים, המקלחת והבדיקה היו מהוות עומס נפשי גדול. גם בלי זה, יש עומס ויש נשים שנלחצות מעומס. שלא לדבר על נשים שחלו במחלה קשה בגלל מתחים נפשיים!! ממה כל המחלקות האונקולוגיות מלאות בנשים? אני מכירה נשים במתחים כאלה.
    היו ימים שויתרתי מראש על תבשיל, כי ידעתי שלא אעמוד בלחץ הנפשי.
    לגבי יציאות החוצה –
    למשל לא מזמן היתה מסיבת חומש לבן ולא ידעתי אם ללכת או לא. תמיד אפשר להגיד: טוב, זה לא קריטי אם לא אלך.
    בסוף עשיתי מקלחת הרבה לפני ואת הבדיקה עשיתי שם, וזה מאוד לא נעים באמצע מסיבה ובמקום שהוא לא הבית שלי. זה די קלקל את ההנאה.
    והיום אני תכננתי לבלות עם הילד שלי, שזה דבר שלצערי אני כמעט ולא עושה וסוף סוף מצאתי זמן. ואני הולכת איתו בע"ה לבית קפה. ואני מתלבטת אם לעשות את הבדיקה בזמן שם, או שעה-שעתיים לפני כן בבית, במקום שנעים לי, כמו בן אדם. זה מאוד עצוב ולא נעים לעשות מחוץ לבית. גם ככה הפעולה הזו לא נעימה.
    אבל מצד שני, המוך הדחוק חייב להיות בזמן. אז כבר לא יודעת אם זה משנה, אם במילא אצטרך.

  2. וואו, קצת הגזמה… בכל מקרה ביציאות החוצה כמו אלו שהזכרת יש להקל. ואגב להשתתף במסיבת חומש לילד זה קריטי מאוד.
    בריאות טובה וחיים שמחים.