סגולת אמירת י"ג מידות

שאלה:

בסד
אם יג מידות לא חוזרות ריקם מדוע משה רבינו לא אמר אותם ונכנס לארץ ? והתפלל 515 תפילות במקום נוסח קצר של יג מידות??

תשובה:

שלום וברכה

כל המושג שתפילה אינה שבה ריקם אין הכוונה שניתן להכריח את הקב"ה, ושכביכול אין דין חלילה, שאם כן מה עשינו… כל אדם ילך בשרירות ליבו הרע ובערב ימלמל י"ג מידות… אלא הכוונה שסגולתם רבה לעורר את מידת הרחמים, אבל גם לאחר התעוררות מידת הרחמים עדיין אלו הם רחמים שבתוך הדין, ועדיין יש לאדם לכפר מעשיו, להתבונן בדרכיו, לזכות לישועה וכו'…

שנדע רק טוב.