להוליך לחופה

שאלה:

שלום וברכה. שמעתי שאצל עדות המזרח הורים של החתן מוליכים אותו לחופה וכן לגבי כלה.
אבא של הכלה נחלה ולא יכול להוליכה לחופה. רצון הכלה שבן דוד שלה יהיה במקום אביה. האם זה מותר? ואולי מותר שילך לידה בלי להחזיקה תחת היד? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם לא יחזיק בידה אינני רואה בזה איסור, אבל אני הייתי מציע באופן זה שישעו כמו מנהג קהילות רבות ששני גברים מוליכים את החתן ושתי נשים את הכלה, גם אם זה לא מנהגם הקבוע.

בשורות טובות ושירבו שמחות.