הנהגות הבוקר

שאלה:

האם הנהגות הבוקר לפי שו"ע בעניין סדר לבישת הבגדים והנעליים הם חיוב מדרבנןמאו הנהגת חסידות?
ב. מי שלא פועל כסדר הזה בשו"ע האם עובר על מצוות מדרבנן?

תשובה:

שלום וברכה

כל הגדרים החמורים האמורים בסי' ב בשו"ע כפי המובא בב"ח שם ועוד פוסקים הם יותר הנהגת חסידות ולא חיוב גמור, ובכל אדם נאמרו לפי מעלתו וענינו, אבל מה שברור להלכה שיש ללמוד מזה את הכלליפם שגדרי צניעות צריכים להשמר גם בחדרי חדרים, ולכן אין לאדם לנהוג בפריצות בביתו למרות שאין אדם רואה אותו. עד כמה להקפיד בדרך לבישתו זה כבר בכל אדם לפי מעלתו, ובהרבה ענינים האמורים שם לא נהגו להקפיד למעשה.