שניצלים בשריים במחבת חלבי

שאלה:

שניצלים שטוגנו במחבת חלבית שאינה בת יומה- מה דין השניצלים ומה דין המחבת?

תשובה:

שלום וברכה

השניצלים מותרים באכילה כיון שהמחבת אינה בת יומה, המחשבת טעונה הכשרה, אלא שקשה מאוד להכשיר מחבת, הגעלה אינה מעשית כיון שתמיד יש במחבת שומן דבוק, והתנאי הבסיסי בהגעלה הוא נקיון מוחלט. ליבון לא תמיד מעשי במחבת כיון שהציפוי יכול לרדת. מה שניתן לעשות למעשה בדיעבד שזה קרה, לנקות היטב היטב, וללבן באש הגבוהה בגז משני צדדים כמה דקות על כל מקום במחבת.