שיעור טלית קטן

שאלה:

האם לאחר שקשרתי שתי ציציות בטלית קטן ניתן לתפור חתיכת בד נוספת בפתח הצוואר לצורך תוספת שיעור באורך הציצית ולאחר מכן לקשור את השתיים הנוספות או שזה יחשב תעשה ולא מן העשוי? שאלה נוספת עד כמה שיעור הטלית של הגר"ח (48 ס"מ) מדוקדק, לצורך העניין אם יש לי טלית שאורכה 47.5 ס"מ זה בסדר? והאם זה משנה אם הבד אלסטי במקצת וניתן למתיחה?

תשובה:

שלום וברכה

1. אם החיוב היה כבר קודם, אין בעיה שהוספת בפתח הצואר, אבל אם זה יוצר את החיוב – ודאי יש כאן תעשה ולא מן העשוי.

2. שיעור זה תמיד מדוייק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה. אז רק לוודא אם הבנתי נכון במקרה והטלית היא 47 ס"מ ואני רוצה לתפור חלק נוסף על מנת להשלים ל48 אין עם זה בעיה מאחר ושיעור הטלית בכל מקרה חייב בציצית?

  2. יש דעות שכבר ב44 ס"מ חייב בטלית, אבל לשיטות שזה 48 או יותר יש כאן בעיה של תעשה ולא מן העשוי ולכן לא הייתי מסתבך בענין זה.