קושי בלצפות לישועה

שאלה:

שלום לרב, רציתי להתייעץ בדבר החיוב לצפות לישועה, שדבר זה קשה עליי מאוד מאוד ביודעי שכשתבוא הגאולה לא אוכל להוסיף על עצמי מצוות ולא אוכל עוד לתקן את צואת עוונותי ושם הכל נגמר ואפילו להבדיל כשאדם נפטר מן העולם עדיין יש לו הזדמנות לתקן ולהשלים את עצמו ואפילו הגיע לגן עדן שמשנה לשנה מזככים אותו ומתקנים אותו עוד ועוד ועוד כידוע,
אם כן איך אוכל לצפות לישועה באמת? אין לי כלל בעיה להתפלל על זה ולבקש על זה ואף לצפות לזה אך כל זה מלווה בצער ובקושי ואת הציפיה האמיתית אין בי, יעזור לי הרב.

תשובה:

כבודו שכח פסוקים רבים.. כגון "ומל ה' את לבבך", ועוד רבים, שמתארים שלעתיד לבוא בביאת המשיח בורא עולם ינקה אותנו באהבה רבה ויתן בנו לב חדש ונהיה כולנו מתוקנים לגמרי!!

שנזכה במהרה בימינו!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אפשר גם לענות בפן אחר בראשותכם כך טני חשבתי לתרץ שאלה זו הגמ' מביאה שחז"ל התפללו שהקב"ה יבטל יצר הרע דע"ז ועריות ושואלים לכאורה בזכות היצר הרע שאנו מתגברים עליו אנו מתקדמים בעבודת ה' והרי אין ספק שגם יכלו לעמוד בזה שהרי נותן שלג כצמר אלא מתרצים שכיוון שראו שיהיה חילול ה' הרבה בנסיון זה העדיפו את את חסרונם והעיקר שלא יהיה חילול ה' ולכאורה ה"ה אנו רואים מה קורה היום והחילול ה' הנורא עדיף שתבוא הישועה כך ולא יהיה חילול ה'