ציצית שחוט אחד התקצר

שאלה:

שלום וברכה,

ראשית, רציתי להודות מקרב לב על האתר הנפלא הזה, שהוא לא רק עוזר לדעת את דבר ה' זו הלכה, אלא הרבה יותר מכך… וגם עוזר הרבה פעמים לפתור לבטים ודאגות.
רציתי לשאול לגבי ציצית, אתמול ראיתי שבאחד מד' הכנפות, כל הג' הם בסדר ואחד מתוך הח' – הרי הם מחולקים ב' של ד', אז אחד מהח' הוא יותר קצר, לא נקרע לגמרי אלא התקצר, ועד כמה שידוע לי, האורך שצריך הוא י"ב גודלים שזה 24 ס"מ. כולל הקשרים.
אז כשמדדתי אותו, הוא פחות מ- 24 ס"מ, אבל, בגלל שאני משתמש בו כבר זמן וכיבסתי אותו, הוא, כמו כל הבגד של הציצית – התכווץ ואם אני מותח אותו – גם החוט הנ"ל שנמצא שהתקצר – הוא מגיע לאורך הזה.
ובציצית השניה (עם בגד שני), נראה לי שהתקצר יותר ולא מגיע ל- 24 ס"מ.

בכל מקרה, השאלה שלי היא האם הציציות הללו כשרים לשימוש ואדם יוצא ידי חובתו כשהוא לבוש בהם?

יישר כח מראש.

תשובה:

כאשר החוטים מתקצרים, גם אם היו כמה כאלו זה כשר כל שנשאר בהם ארבעה ס"מ, השיעור שהזכרת הוא בחוט בשעת הטלתו, אבל אחרי שכבר היה כשר כהלכה, אם התקצר מעט זה מותר, כדין "גרדומי ציצית". ספציפית לגבי חוט אחד, גם אם היה נתלש לגמרי -כשר, כיון שכל חוט הוא בעצם חצי, החצי השני שלו עדיין קיים [ציצית זה ארבעה חוטים המחולים לשמונה].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה, אם הבנתי נכון, אז אם באחד בלבד נחתך לגמרי – אז זה כשר אבל – כאמור רק אחד.
    רבל אם כמה התקצרו אך הם (כל אחד מהם) יותר מ- 4 ס"מ – חוץ ואחרי הקשרים כמובן – אז זה כשר גם, נכון?