לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

למה אדם חס על בניו יותר מעל הוריו?

שאלה:

האם יש מקור לכך שהאב חס על בניו יותר מאשר על הוריו מפני שלאדם הראשון לא היה אב ולכן הוא לא הרגיש מציאות זו ואילו לו היו ילדים ולכן זה שונה?

תשובה:

אינני מכיר. הסיבה הטבעית לכך היא שככל שאדם נותן ורואה את עצמו במקום הנותן והתורם, כך מתעצמת בליבו האהבה ומידת הנתינה. ולכן, לגבי בניו שהוא בצד הנותן, הוא חס יותר ולגבי הוריו שהוא לפחות היה הרבה שנים בצד המקבל, זה נראה אחרת לפעמים…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש אחד מגדולי ישראל (כמדומני רבינו בחיי) שכתב שאם ה' לא הי' מטביע בבן אדם אהבה טבעית לילדיו, הוא לא הי' מטפל בהם ומפרנסם,

    על פי זה מובן, למה האהבה הטבעית שה' הכניס בנו כלפי ילדינו מרובה מאשר להורים, בגלל שבדרך כלל חובת פרנסתם אינה מוטלת עלינו