טהרה במקום מרוחק

שאלה:

שלום וברכה
אני נמצאת במקום רחוק מי מקוה לפחות 150 ק״מ ויש לי טבילה ערב שבת וכמובן אני לא יכולה ללכת. במוצ״ש לא יהיה לי אפשרות להגיע לפני סגירת המקוה כי שבת יוצא בסביבות 22:00 ויש לי לפחות שעתים נסיעה.
השאלה היא האם מותר לי ללכת למקוה יום חמישי בערב ולחכות עד יום שישי אחרי הבדיקה כשהכול תקין ואחר כך להיות טהורה?
אני ספרדיה
תודה רבה על התשובה

תשובה:

אי אפשר בשום אופן להקדים את הטבילה. אין ברירה אלא להמתין או לנסוע את הנסיעה הרחוקה. בהתייעצות עם רב מקומי אולי יש שם ים או נהר שניתן לטבול בו, אבל כאן יש צורך להקפיד מאוד שלא תהיה חציצה ושהכל יעשה כדין. ההמלצה שלי להמתין ליום ראשון.