התאמה לרבנות ופסיקה

שאלה:

שאלתי רצינית- באם אדם יודע את רוב השולחן ערוך כמעט בעל פה האם זהו תנאי מספיק כדי שיוכל להיות רב מורה הוראה ? במילים אחרות- האם זיכרון טוב מעבר להיותו תנאי הכרחי הוא תנאי מספיק כדי שאדם יוכל להורות הלכה לאחרים?
ובהמשך לשאלה זו ,האם אדם עם מידות בינוניות ואף לא תמיד מתוקנות יכול להורות הלכה? סוף סוף את הדינים הוא יודע – את מבחני ההסמכה הוא עבר רק שעל עצמו הוא לא כל כך הצליח לעבוד.

תשובה:

יש נקודה שלא הזכרת, והוא שימוש חכמים. לא מספיק לדעת הכל, יש לשמש חכמים כדי לדעת מה רגילים להורות בהרבה מאוד שאלות מעשיות שנתונות במחלוקת וכו'. אבל אדם שהגיע באמת להוראה, אין לו להחליט בעצמו שאינו מתוקן מספיק בדרכיו וכו', שאם כן אין לדבר סוף… יש כל כך הרבה ביקוש, שכל מי שיכול להורות וללמד תורה, יקום ויעשה מעשה…

שנזכה לכל הטוב.