קולות לחולה

שאלה:

מצאנו כל מיני קולות לחולה שהקילו בו רבנן.
והשאלה האם זה קולא רק בדבר שזה טובת בריאותו
למשל חולה שזקוק למוצר חלב פחות משש שעות אחר בשר, מסתמא אפשר להקל [אני לא יודע בדיוק מכמה שעות]
אבל האם זה גם בדבר שאמנם ערב לו ומטיב הרגשתו אך לא מטיב בריאותו
כגון לאכול שוקלד חלבי, שמקל על הרגשתו, אך אינו טובתו האמיתית

תשובה:

בחולה שאין בו סכנה – כלומר מחלתו אינה מסכנת חיים, אין להתיר דבר כזה, כיון שאינו צורך לבריאותו, אבל בחולה שיש בו סכנה כל צרכיו מותרים, כי גם שיפור הרגשתו נותן לו כח להתגבר על המחלה. כמובן בכל מקרה ספציפי יש להתייעץ עם רב, אבל אני מבין שלא מדובר בשאלה מעשית כרגע..